Özel Entegratör Nedir? E-Arşiv Fatura Entegratör Zorunlu Mu?

Özel Entegratör Nedir? E-Arşiv Fatura Entegratör Zorunlu Mu?

özel entegratör

E- dönüşüm sistemlerinin yaygınlaşması ve bazı sektörler için zorunlu hale gelmeye başlamasıyla birlikte özel entegratör ile güvenliği sağlamaya çalışırlar. E – fatura geçiş zorunluluğu kapsamında ciro limitlerinin alt sınıra çekilmesiyle beraber işletmeler de e – fatura, e- arşiv, e – irsaliye gibi belgeleri düzenlemektedir. Bu belgeler düzenlenirken de bunları güvenli ağlarda saklamak ve gerektiği zaman raporlamak için özel entegrasyonlara gerek duyulur. İhtiyaçlar doğrultusunda kesintisiz olarak destek almak ve e – belge türlerini düzenlemek için bunu kullanmak mümkün olur.

Özel entegratör de gelir idaresi tarafından yetkilendirilmekte olan kişilerce kayıtlı mükellef için e- fatura, e – arşiv, e – irsaliye, e – belge gibi türlerin oluşturulması konusunda kişilere yardımcı olur. Özel entegratör gelir idaresine bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir. Gelir idaresinin yetki verdiği ve mükellefi temsilen tüm GİP portal işlemleri özel entegratör ile yürütülür. Görev alınmakta olan işler arasında ise e – fatura, arşiv, belge, irsaliye gibi elektronik olan kayıtlar yer alır. Aynı zamanda özel entegratör belge oluşturma, saklama, gönderme gibi işlemleri yapmaktadır.

Özel entegratör nedir? Konusunda kişilerin gelir idaresi başkanlığınca yetki verilen mükellefler hakkında işlemler yaptıklarını belirtmek doğru olur. İş aldıklaır mükellefler için en iyi özel entegratör ile yapılacak olan pek çok işlem bulunur. Ve bu işlemlerin tümü de özel entegratörler tarafından yapılır.

Özel Entegratör Ne İşe Yapar?

Özel entegratör tarafından sağlanmakta olan hizmet kapsamında e – serbest makbuzu çıkarılması, çeşitli beyanname ve e – belge belgeleri düzenlenmektedir. Mükellef tarafından istenmesi halinde bu belgelerin saklanması ya da paylaşılması işlemleri de yürütülür. Çeşitli beyanname ve de 2 – belge belgelerinin düzenlenmesini de yapmaktadır. Kendi mali mührü ile HSM cihazının alınması ve imza atılması izni vardır. Mükellefler ile sürekli olarak bağlantıda kalarak günün her saatinde sisteme girebilme yetkisi verirler. İnternet üzerinden de erişime kolaylık sunmaktadır.

Özel entegratör ne iş yapar? Konusunda bilgi işlem, sunucu işlemleri gibi konularda depolama alanı tarzındaki giderlerin de tamamını kendisine alır. GİB ile ilgili olarak piyasada çıkmakta olan yeni haberler, duyurular, yasalar ve uygulamaya yeni alınan kurallar hakkında da mükellefe rapor sunulmaktadır. Düzenlenmek istenen e – belgeler için özel entegratör kullanımında diğer portallardan daha çok avantaj ve fayda elde edileceğini söylemekte fayda vardır. GIB portalından daha avantajlı olan bu özel entegratör kişilerin kullanımı için daha çok rahatlık ve de konfor sunar.

GIB ve entegrasyon seçeneklerinde ise mükellef işlenen belgeleri kendisine saklaması zorunlu olur. Özellikle de e – arşiv, fatura ve irsaliye gibi saklanması gerektiği zaman raporlanması gereken belgelerinde güvenli ağlarda saklanması ve korunması da önem arz eder. Bu noktada ise özel entegratör seçeneği birçok alanda çeşitli avantajlar sunmaktadır. Kişiler GIB portala gitmeden en kısa süre içinde e – arşiv faturalarını kesebilir. Özel entegratör ile neler yapılır? Konusunda kişilere çok fazla fayda ve avantajın sağlanacağını belirtmekte fayda vardır. Bundan dolayı kişilerin kullanmakta oldukları özel entegratör diğer portalllara göre daha iyi kullanım sağlar.

E – Arşiv Fatura Entegratör Zorunlu Mu?

E – arşiv fatura entegratör zorunlu mu? Konusunda ise kişilerin böyle bir zorunluluk olmadığını ve diğer belgelendirme uygulamalarını kullanabileceklerini de bilmesinde fayda vardır. Fakat bu özel entegratör daha çok avantaj ve kullanım kolaylığı sunduğun için kişilerin özel entegratör kullanması daha mantıklı olur. Kişilerin böyle bir zorunluluğunun olmamasının yanı sıra bir de özel entagratör değişimleri yapması söz konusudur. Kişilerin yeni özel entegratör ile ileteceği bağlantılar üzerinde gerekli bilgileri doldurması halinde eski entegratörden çıkış yapılır. Bu sayede kişilerin yeni olan özel entegratörünü kullanabilir.

Kişilerin üzerindeki iş yükünü hafifletip işlemlerin daha kolay şekilde yapılmasını sağlaması nedeniyle özel entegratörler kullanılır. Bundan dolayı kişilerin işleri hem daha kısa sürede hem de zahmetsiz olarak yapılabilir. Belgelerin yıllarca saklanma imkanını sunması sayesinde de oluşabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı kişilerin doğru şekilde hareket etmesi ve belgeleri tekrar gözden geçirmesi mümkün olur. Neden özel entegratör seçmeliyim? Konusunda kişilerin bu kadar faydası olan bir entegratörü seçmesi gayet mantıklı olur.

Özel Entegratör seçmek isteyen kişiler kesinlikle en doğru kararı verecek olduğundan emin şekilde entegratör seçmelidir. Birçok avantajının ve faydasının olduğu bu özel entegratör sayesinde kişilerin hemen her işlemleri daha kolay olmakla beraber iş yükünün de hafiflemesi söz konusu olur. Özel entegratör avantajları ise şu şekilde belirtilebilir:

  1. Daha Hızlı Çözüm

Kişilerin e – arşiv, fatura, belge ya da irsaliye konularında sorun yaşaması ve de işlem yapması durumunda özel entegratör ile tüm işlemleri en hızlı ve pratik şekilde yapmak mümkündür. Bundan dolayı kişilerin işlemlerinin en hızlı ve zaman kaybetmeyecek şekilde yapılması adına özel entegratöre ihtiyaç duyulur ve bu anlamda fayda sağlar.

  1. Kesintisiz Destek

Gelir idaresine bağlı olarak çalışmakta olan bu kurumun en avantajlı yanlarından biri de kişilerin istedikleri zaman ulaşabilmesi ve de kesintisiz olarak her şekilde hizmet alabilmesidir. Bu nedenle özel entegratör avantajları içinde kişilerin müşteri hizmetleri ile istedikleri zaman iletişim kurması ve sorunlarını çözmesi de yer alır.

  1. Otomatik İşlemler

Kişilerin işlemlerini yapması noktasında hiçbir şekilde uğraşmadan ve zaman kaybetmeden otomatik şekilde işlem yapması sağlanır. Mevzuatların sisteme kaydedilmesi ve entegre edilmesi noktasında kişiler için en iyi şekilde otomatik sistem ve hizmet sunmaktadır. Manuel bir işlem yapmaya gerek kalmadan otomatik olarak işlemler halledilir.

  1. İşlemleri Saklar

Kişilerin en iyi şekilde hizmet almasını sağlamak adına özel entegratör tüm e – arşiv ya da belge bilgilerini en güvenilir şekilde saklamaktadır. Kişilerin istedikleri zaman ulaşabilmesi ve de bu belgeleri bulabilmesi için özel entegratör kullanılır. Bu sayede kişilerin yapılan işlemleri tekrar görebilmesi ve en iyi şekilde inceleme ya da raporlama sonucu alması için de işlemlerin saklanması ve güvenli şekilde durması önem arz eder. Özel entegratör faydaları nelerdir? Konusunda kişilerin bunları bilmesinde fayda vardır.

Özel Entegratörde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Özel entegratörde dikkat edilmesi gerekenler içinde ilk olarak alınması gereken belgeler yer alır. Özel entegratör ile yapılmakta olan çalışmalarda GİB tarafından yetkilendirilen kurumlarla işbirliği yapılmasında fayda vardır. Seçilmekte olan entegratör gelir idaresi başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır.

E – fatura alanı için özel entegratör ile anlaşılmaktaysa e – fatura saklama hizmetini saklandığından emin olunmalıdır. Çünkü bu faturaların beklenmeyen zamanlarda raporlanması gerekebilir. Portal ara yüzünün de uygulama gereğince en uygun şekilde tasarlanmış olması gerekmektedir.

Uygun olan entegratörün en iyi şekilde hizmet vermesine dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle en iyi hizmet verecek olan entegratör ise kesintisiz şekilde olmalıdır. Hızlı bir geçiş süreci ya da en uygun şekilde sorun yaşanmadan hizmet alınması için kişilerin doğru olan entegratörü tercih etmesinde fayda vardır. Özel entegratörde dikkat edilmesi gerekenler içinde bunlar yer almakta ve buna göre hareket edilmelidir.

Sizi Arayalım