Vergi Levhası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vergi Levhası Sorgulama Nasıl Yapılır?

vergi-levhasi-sorgulama

Vergi levhası sorgulama işlemi nereden ve ne şekilde yapılır? Son günlerden çok sorulan sorulardan biridir. e-Devlet yani turkiye.gov.tr veya GİB veya gib.gov.tr üzerinden vergi levhası sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Bu online sitelerin en büyük avantajı son 3 yıla ait vergi matrahını ve tahakkuk eden vergilerinde bu ekran üzerinden görüntülenebilmesidir.  e-Devlet üzerinden vergi levhası sorgulama yapmak için;

e-Devlet web sitesini açarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve şifrenizi girerek işlemlere devam edebilirsiniz.  Sistem üzerinde yer alan başlıklardan biri vergi levhası sorgulama ekranıdır. Gerekli yetkiye sahipseniz; mükellefin vergi kimlik numarasını veya TC kimlik numarasını girin. Doğrulamanın ardından unvan ve aktiflik konusunda tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

GİB üzerinden vergi levhası sorgulama nasıl yapılır?

GİB üzerinden vergi levhası sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aşağıda verdiğimiz linki tıklamaktan ibarettir.  Yâda direk linki internete kopyalayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Sonrasında sayfada girmeniz gereken bilgileri göreceksiniz.  İşlemleri tamamladıktan sonra sorgulanan kurum ya da kişiye ait son 3 yıla ait vergi levhalarına ulaşabilirsiniz.  Vergi levhasını görebilmek için istediğiniz yıla ait görüntüle butonunu tıklayabilirsiniz.

gib.gov.tr/yârdim-ve-kaynaklar/dilekcematik/vergi-levhası

Vergi levhası sorgulama onay kodu nedir?

Maliye ve Hazine Bakanlığı bazı kamu kurumlara ve özel şirketlere onay kodu izni veriyor. Bu uygulama ne işe yarar? Vergi levhasının üzerinde yer alan doğrulama kodu ile çok hızlı ve pratik şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi levhası çıktısı nasıl alabilirim?

Kullanıcı adı ve şifreniz ile aşağıda linkini verdiğimiz adresi tıklayın;  İnternet Vergi Dairesi kısa ismi ile İVD

https://intvrg.gib.gov.tr/

e-Vergi Levhası oluştur seçeneğini tıklayın. Ekrana gelen vergi levhası listesinden istediğiniz yılı seçin; görüntülenen levhanın pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İkinci seçeneğiniz ise yazıcıya göndererek çıktısını almaktır. Ancak saklamak istiyorsanız size önerimiz pdf olarak saklamanızdır.

Sizi Arayalım