Şahıs şirketi nasıl kurulur? 2020 Şahıs Şirketi Kurma Masrafları Nelerdir?
Günümüzde bireysel olarak bir çok hizmet almalıyız ve vermeliyiz de tabi ki işler yalnız işler büyüdüğü zaman değil ilk adımımızdan itibaren bunu şirket haline getirip devlete kesinlikle vergi ödememiz gerekir, aksine kaçak iş yapmaktan idari ceza almaktan kaçamayız ve vatanımızın bize sunduğu iş imkanını geçim imkanının hizmetimizin bedelini ödememiz gerekir.
- Birçok yerde olduğu gibi dikkat edilecek şekilde bu Başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. (Başvuru formu seçeceğiniz vergi dairesinden dairesinden veya internet üzerinden alınabilir)
- Mecburi Nüfus Cüzdanı Sureti (2 adet olmak şartıyla)
- Mecburi Noter onaylı imza beyannamesi (2 adet olmak şartıyla)
- İkametgâh belgesi (2 adet olmak şartıyla) e-Devlet’ten olabilir.
- Kira sözleşmesi (iş yeri kira kontratı ya da kendinize ait ise olan bir tapu)
- Vesikalık fotoğraf
- Mali Müşavir veya muhasebeci vekâleti almanız gerekmektedir.
2020 ŞAHIS ŞİRKETİ KURMANIN MALİYETİ NEDİR?
- Bu bağlamda belirlenmiş olan Şirket kuruluş servis bedeli (250 TL)
- Bu bağlamda belirlenmiş olan Noterden muhasebeci vekâleti (148 TL)
- Bu bağlamda belirlenmiş olan Noterden şahıs imza beyannamesi (100 TL)
- Bu bağlamda belirlenmiş olan Vergi dairesi sözleşme damga vergisi 52 TL)
- Toplam hesap ise net olarak 550 TL
Şirket kuruluşu onayı verildikten sonra tek seferlik olarak uygulanacak giderler ise şunlardır.
- e-Belge (e-Fatura, e-irsaliye, vb) 100 TL
- Kaşe ödemesi 10 TL ücret
- Kira sözleşmesine ait damga vergisi (kira tutarına göre değişir) 25-30 TL ücret
- Mecburi Yazar kasa alımı ve ona ek olarak servis ücreti 700-900 TL ücret
- Meslek odasına kayıt (zorunlu değil, ihtiyaç halinde gerekli ise) 450-650 TL ücret
ŞAHIS ŞİRKETİ NASIL KURULUR?
Şahıs şirketi kurmak istediğinizde ilk olarak bazı belgelerin hazırlanması mecburidir. Ve Söz konusu bu belgeleri isterseniz gerektiğinizde kendiniz toparlayabilir ve bağlı olduğunuz herhangi bir vergi dairesine şahsen iletebilirsiniz. İsterseniz bu işlemleri sizin adınıza vekâlet vereceğiniz muhasebeci veya mali müşavir gerçekleştirebilir.
Şahıs Şirketi Kurulum işlemleri baya bir kolaydır. Şirket sahibi olan kişi veya vekâleten almış olan mali müşavir söz konusu evraklarla birlikte yola koyulup gideceği ilgili vergi dairesine başvuruda bulunacaktır. 2 gün içerisinde ise şirket açılış işlemleri net olarak tamamlanır ve Daha sonra ise vergi dairesinin yoklama sürecinden ötürü sonra vergi levhası alınır. Vergi levhasına sahip olduktan sonra ise mecburi olarak (e-imza) temini ve (e-fatura) başvurusu yapılır.
Başvurduğunuz ilgili Ticaret Odasına kaydınızı gerçekleştirdikten sonra iş yeri açma, çalıştırma ruhsatı alacaksınız. Herhangi bir olarak isteğe bağlı SGK ve Bağ-Kur başvuruları yapılır. Kaşe olayı ise basımıyla ticari faaliyete başlanılabilir.
Kurduğunuz Şirketinizi en iyi şekilde yönetmenin birinci kuralı ise gelir gider takibini net olacak şekilde yapılıyor olması. Birçok kuruluşun kullandığı web tabanlı ön muhasebe programıyla seçeneğe göre dilediğiniz şekilde bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan fatura kesebilir, borçlarınızı ve alacaklarınızın takibini yapabilirsiniz.