Bulut Depolama Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bulut Depolama Nedir, Nasıl Kullanılır?

bulut-depolama

Elbette sık sık Cloud’u (” clàud ” olarak telaffuz edilen ve İngilizcede bulut anlamına gelen bir terim) duymuşsunuzdur, ancak ne olduğu konusunda net bir fikriniz olmayabilir.

Bulut veya daha doğrusu Bulut Bilişim (BT bulutu) , geçmişte tek bir bilgisayar / sunucu veya birden fazla makine tarafından sunulan, bir dizi bilgisayar veya daha özel olarak dünyanın her yerine dağılabilen sunucular tarafından sunulan bir hizmeti belirtir. Ancak farkı her şey aynı yerdedir

Bulut, ağın sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmak ve bilgisayarların hizmetler sunmak için işbirliği yapabilmeleri için yüksek bir hesaplama kapasitesi sağlamak için oluşturuldu. Bu, hem veri işleme kapasitesi hem de fiziksel alan açısından performans açısından tek makinenin (sunucunun) sınırlarının üstesinden gelme yeteneği anlamına gelir.

Bulut terimi kapsamındaki başlıca hizmetler, verilerin depolanması, işlenmesi ve iletilmesidir. Son zamanlarda görebileceğimiz gibi, bilgi teknolojisi dünyasındaki tüm alanlarda biraz öneriliyor ve pazarlama, kullanıcıların çoğunu çekmek için bu terimden yararlanmaya çalışıyor.

Bulut Depolama her yerde ek veri alanınıza erişebilmeniz için oluşturuldu.

Özet olarak, Bulut depolama dört tür sorunu çözer:

  • Depolama için yerel fiziksel alan eksikliğini,
  • İnternetteki verilere sürekli ve nerede olursak olalım ulaşabilmeyi,
  • Neredeyse veri kaybı riski yok,
  • Her zaman güncellenen ve her yerde kullanılabilen bir saha dışı cihazı yedekleme yeteneği,

Bulut depolama hizmetleri nelerdir?

Sanal olarak Bulut, potansiyel olarak sonsuz olan bir alan sağlar. Hizmet sağlayıcılar, bize ek depolama alanı sağlamak için kaynakları kullanılabilir hale getiriyor. Tüm bunların bir bedeli vardır ve hizmet sağlayıcıların kaynakları da sonsuz değildir.

Bu nedenle sağlanan alan, fiyat ve ana özellikler açısından öne çıkan en iyi bulut depolama hizmetlerinin neler olduğunu kısaca gözden geçireceğiz.

Dropbox

Hayatınızda en az bir kez bu hizmeti duymuş olmalısınız.  Başlangıçta sadece 2GB’lık bir alan sağlar, ancak hizmeti arkadaşlarınıza yayarak veya ücretsiz olarak mevcut alanda kalıcı bir artışa yol açan belirli girişimlerle genişletilmesine izin verir.

Amazon Bulut Sürücüsü

Amazon Cloud Drive adlı kendi Bulut depolama çözümünü sunar. Varsayılan depolama alanı 5GB’tır ancak fotoğraflar için sınırsızdır. Fotoğraflar, videolar ve diğer her türlü belge için sınırsız alana sahip olmak için yıllık abonelik ücreti ödemelisiniz.

Google sürücü

Google tarafından sunulan ve hesabı olan herkesin kullanımına sunulan başka bir çözümdür. Temel plan, her tür dosya için 15 GB depolama alanı sağlar. Dosyalarınıza bilgisayarınızdan veya çevrimiçi olarak erişmenin yanı sıra, Google tarafından kullanıma sunulan düzenleyicilerden (doc, xls, vb.) Yararlanabilirsiniz.

Microsoft One Drive

Google tarafından önerilen Bulut çözümünde olduğu gibi, Microsoft, Microsoft hesabı olan tüm kullanıcılar için OneDrive adlı kendi çözümünü sunar. Temelde her tür dosyayı bulutta depolamak için 5 GB sunar.

Cloud

Apple kullanıcılarına özel bulut çözümü. Otomatik iPhone veya iPad yedeklemesi için de kullanılan iCloud, 5 GB’a kadar ücretsizdir. En iyi Bulut hizmetleri listesinden de görülebileceği gibi, gerçek bir kazanan yoktur ve kullanılabilirlik ile özellikler birbirine çok benzer (Apple kullanıcılarının ayrıcalığı olan iCloud’u hariç tutarsak).

Tek bir Bulut depolama alanını değil, tüm bu hizmetleri kullanmanızı engelleyen hiçbir şey yoktur; birini yedekleme için, diğerini fotoğraflar için ve diğerini belgeler için kullanma!  (hatta belki de iş arkadaşlarınızla paylaşmak).

Umarız bu genel bakış, Bulut’un Ne olduğunu açıklığa kavuşturmak ve aynı zamanda Bulut depolama hizmetleri hakkında temel bilgileri sağlamak için yardımcı olmuştur.

Sizi Arayalım